AlpaGreen

AlpaGreen

AlpaGreen is een soepele plasticsoort bestaande uit 3 componenten:

  1. Polyethyleen (LDPE of MDPE): Dit type materiaal zorgt voor een constante sterkte en draagkracht en bepaalt het glanzende of matte uitzicht van de draagtas of verpakking.
  2. Gerecycleerde polyethyleen (recycled PE): Dankzij het gebruik van gerecycleerd materiaal krijgt afval een tweede leven en wordt er bespaard op de almaar slinkende voorraad aan fossiele grondstoffen.
  3. Biobased polyethyleen: “Biobased” of “biogebaseerd” wil zeggen dat het materiaal, volledig of deels, gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Onze biobased polyethyleen wordt gemaakt van gecertificeerd hernieuwbare polyethyleen van de tweede generatie, oftewel hernieuwbare grondstoffen die niet concurreren met de voedselproductie. Biomassa van de tweede generatie wordt o.a. gewonnen uit plantaardige restproducten uit de land- en bosbouw. Het materiaal dat gebruikt wordt voor AlpaGreen wordt gewonnen uit afvalstromen van de houtindustrie en is gecertificeerd volgens RedCert. Dit certificeringssysteem schrijft strikte regels voor inzake de traceerbaarheid en vereist een controleketen die gebaseerd is op een massabalanssysteem.

AlpaGreen is niet composteerbaar, wel 100% recycleerbaar.

Met deze groene folie trachten wij de ecologische voetafdruk van onze producten drastisch te verkleinen en bieden we u een milieuvriendelijk én betaalbaar alternatief voor conventionele polyethyleen.


Waarom kiezen voor een verpakking of draagtas uit AlpaGreen?

Draagtassen gemaakt uit AlpaGreen hebben hetzelfde uitzicht en dezelfde draagkracht, trek- en natsterkte als draagtassen uit traditionele PE, maar hebben een aantal bijkomende voordelen:

  • De CO2-voetafdruk ligt tot 60% lager dan bij gewone PE.
  • Dankzij het gebruik van gerecycleerde en biogebaseerde polyethyleen wordt er bespaard op fossiele grondstoffen.
  • Door gebruik te maken van gerecycleerd materiaal vermindert de afvalberg.
  • Er wordt minder energie verbruikt dan bij de productie van nieuwe plastic omwille van de recyclage.


Welke producten kunnen uit AlpaGreen gemaakt worden?

AlpaGreen kan gebruikt worden voor de productie van:


Goed om weten…

Groene producten zijn vaak veel duurder dan hun gangbare varianten. In vergelijking met traditionele PE-draagtassen ligt de prijs voor een draagtas uit AlpaGreen slechts ca. 20% hoger. Dit maakt van AlpaGreen het ecologisch én economisch alternatief voor een gewone plastieken zak of flexibele verpakking.


Heeft u nog vragen over bovenstaande materiaalsoort of wenst u een verpakking of draagtas te laten maken uit AlpaGreen? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorbeelden van producten gemaakt uit AlpaGreen