Polyethyleen

Polyethyleen

Het merendeel van onze producten wordt gemaakt uit polyethyleen (PE). Het is één van de meest gebruikte kunststoffen wereldwijd. Polyethyleen is een soepele, recycleerbare plasticsoort en wordt - net als alle andere kunststoffen - gemaakt uit aardolie.


Polyethyleensoorten

De belangrijkste polyethyleensoorten die wij verwerken zijn: LDPE, MDPE en COEX.

  • Lage Dichtheid Polyethyleen (LDPE) is een glanzend en soepel materiaal en is van nature transparant. Deze plastic wordt vaak wit ingekleurd, wat een dynamisch effect heeft op de drukkleuren. LDPE kan ook op aanvraag in andere kleuren worden ingekleurd. Hiervoor gelden hogere minimumhoeveelheden en een prijssupplement.
  • Medium Dichtheid Polyethyleen (MDPE) heeft een mat uitzicht en is stijver dan LDPE. MDPE is van nature semi-transparant, vergelijkbaar met het uitzicht van kalkpapier. Net als LDPE kan ook MDPE wit of met een andere kleur ingekleurd worden.
  • COEX of coëxfolie bestaat uit meerdere lagen polyethyleen waarbij iedere laag beschikt over specifieke eigenschappen. Dankzij coëxtrusie is het mogelijk om de voordelen en eigenschappen van verschillende materialen in éénzelfde folie te verenigen. Zo kan de ene laag glanzend zijn, terwijl de andere een mat uitzicht heeft. Ook is het mogelijk om iedere laag een andere kleur te geven zoals o.a. wordt toegepast bij verzendzakken. Deze hebben vaak een witte buitenzijde waarop de bedrukking wordt aangebracht en een gekleurde binnenzijde die ervoor zorgt dat de folie ondoorzichtig is.


Waarom kiezen voor een verpakking of draagtas uit polyethyleen?

Polyethyleen heeft volgende voordelen:

  • Een polyethyleen draagtas is ontzettend sterk en verdraagt zowel tropische warmte als extreme vrieskou. Ook is polyethyleen waterbestendig.
  • Polyethyleen is recycleerbaar. Omdat het een thermoplastisch materiaal is, is de grondstof vrijwel onbeperkt te smelten en te hergebruiken.
  • Polyethyleen is een relatief goedkope grondstof in vergelijking met papier of bioplastic op basis van zetmeel.
  • PE-verpakkingen of -draagtassen hebben een lange levensduur en kunnen bijgevolg meerdere malen hergebruikt worden.
  • Het productieproces van verpakkingen uit polyethyleen is energiezuiniger dan dat van papieren verpakkingen. Bovendien is plastic compacter en lichter dan papier waardoor ook het transport van plastic verpakkingen een kleinere impact heeft op het milieu.
     

Welke producten kunnen uit polyethyleen gemaakt worden?

De meeste van onze producten kunnen uit polyethyleen gemaakt worden:

Heeft u nog vragen over bovenstaande materiaalsoort of wenst u een verpakking of draagtas te laten maken uit polyethyleen? Laat het ons weten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorbeelden van producten gemaakt uit polyethyleen