Geschiedenis

Geschiedenis

AL BIJNA 40 JAAR UW VERPAKKINGSSPECIALIST

Hoe het allemaal begon

ALPAGRO Packaging werd in 1979 door André Vincke en Ilse Thijs opgericht als dochteronderneming van ALPAGRO Papier en heette toen ALPAGRO Plastics. Wat begon als een klein bedrijf gespecialiseerd in de productie van plastic zakjes is intussen uitgegroeid tot een onafhankelijke KMO met een 30-tal medewerkers en een uitgebreid productgamma.


Uitbreiding activiteiten

Aanvankelijk richtte het bedrijf zich met de productie van allerhande plastic zakjes en draagtassen vooral op de detailhandel. Om aan de groeiende vraag naar flexibele verpakkingen vanuit de groente- en fruitsector te beantwoorden, werd het productassortiment uitgebreid met rechte en conische groentezakken, slawikkels en dekvellen. ALPAGRO Packaging is ondertussen een begrip op het gebied van groente- en fruitverpakkingen.


Groene oplossingen

Aangezien André Vincke, oprichter en huidige CEO, veel belang hecht aan continuïteit en duurzaamheid, ging hij op zoek naar een duurzaam alternatief voor de ‘traditionele plastic zak’. Zo bracht ALPAGRO Packaging in 2006 als eerste Belgische fabrikant 100% composteerbare draagtassen op de markt. Deze draagtassen worden gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en geven een oplossing voor de almaar slinkende oliereserves, de CO2-vervuiling en de groeiende afvalberg.


Op én top familiebedrijf

Naast de gestage transitie van verpakkingen op basis van fossiele brandstoffen naar groene, hernieuwbare grondstoffen is er tevens een generatiewissel aan de gang. In 2008 werd het ALPAGRO Packaging-team versterkt met de komst van dochter Carole Vincke. Als business development manager zorgde zij voor de optimalisatie van het administratieve proces en voerde zij ook verbeteringen door op het vlak van marketing. In 2015 vervoegde ook haar broer, Laurenz Vincke, het team. Hij richt zich vooral op productontwikkeling en de organisatie van de productie en het machinepark.


Naamsverandering

Aangezien het bedrijf zich niet enkel meer toelegt op de productie van plastic draagtassen en verpakkingen, maar zich meer en meer focust op duurzame verpakkingen uit hernieuwbare en gerecycleerde materialen, werd de naam ALPAGRO Plastics in 2018 veranderd naar ALPAGRO Packaging.


Innovatieve verpakkingsoplossingen

De laatste jaren werden heel wat producten geoptimaliseerd. Met de opmars van e-commerce bedrijven werden o.a. ook de verzendverpakkingen onder de loep genomen. Dankzij de continue investeringen en de modernisering van het machinepark kan ALPAGRO Packaging doordachte verpakkingsoplossingen aanbieden die het logistiek proces verbeteren, het after-sales traject ondersteunen en bijdragen tot een positieve klantervaring.

 

Met bijna 40 jaar ervaring is ALPAGRO Packaging zonder twijfel een gevestigde waarde geworden in de verpakkingssector!